Assalamualaikum wbt.


Tiada yang lebih mengembirakan kami suami isteri dari mempunyai anak. Harta paling bernilai iaitu anak. Orang kata anak punca rezeki. Sikit atau pun banyak, ia tetap rezeki.

Alhamdulillah, dengan izin Allah swt, anak yang lahir pada 4 Disember 2011 telah genap setahun usianya pada 4 Disember 2012 yang lalu. Nur Salsabila bt Abdul Rahman empunya diri. Maaf sekiranya entri ini lewat dari harijadi Cik Salsabila. Al maklum lah sekarang dia tengah diserang batuk. Mujur tidak selesema atau pun demam. Pertukaran musim yang menyebabkan keadaan kesihatannya kurang memuaskan.

Syukur sekali lagi apabila genap setahun juga penyusuan susu ibu untuk Salsabila. Berjaya dapat degree lah kan. Tunggu satu tahun sahaja lagi, InsyaAllah lengkaplah penyusuannya selama 2 tahun. Boleh dapat master dah =). Memang lah penyusuannya tidak ekslusif, ekslusif tu bermakna sepanjang tempoh 2 tahun, dia hanya minum susu ibu. Tidak bercampur dengan makanan 'solid food' yang lain Namun, setakat ini Salsabila masih belum minum susu formula. Kira berjaya juga lah.=)

Minggu lepas, kitorang raikan ulangtahun Salsabila secara simple. Ajak kawan-kawan 3-4 orang, untuk memeriahkan suasana. Bertempat di Cold Stone, Taipei 101, Taipei.  

Kami cuma membeli 'ice cream cake' untuk Salsabila.
Tukang makan, mummy dan daddy.
Bersama geng Taipei

Sudah satu tahun lahir ke bumi Allah swt. 
Harapan ku, semoga Salsabila menjadi anak yang solehah, bijak, berbakti kepada mummy dan daddy, agama, bangsa dan negara. Moga sentiasa sihat dan aktif seperti selalu. 

1 Response
  1. syanaim Says:

    ::kejap jer rasanya.x sabar nak jumpakan mia ngan salsabila!! ::